Smag & Behag
I Grimstad finner vi et lite matsenter som får mye av råvarene fra Storegra Gård.
Hjortefilet med rødvinsglace, jordskokk
og gulbeter
4 pers.
600 gr hjort ytrefilet fra Storegra Gård
100 gr usaltet smør
litt solsikkeolje
Sar, salt og pepper
Krydre kjøttet med S/P. Brun kjøttet i nøttebrunt smør/olje, tilsett sar og øs smøret over kjøttet. Stekes deretter i ovn i 8 min på 160 grader. Hvil kjøttet minst 10 min før det kuttes. Varm og transjer i fine skiver.
Sherry/rødvinsglace
1 stk løk i terninger
1 fedd hvitløk
ca 50 gr sukker
3 dl rødvin
2 dl sherry eddik
1 liter demi glace av kalv
50 gr usaltet smør
S/P
Sauter løk, hvitløk blankt. Ha på sukker og karamelliser lett. Ha på vin og eddik og reduser til halvparten. Ha deretter på kalvekraft og kok til en fin smak og konsistens. Smak til med s/p og sil sausen. Monter inn usaltet smør før servering.
Bakte gulbeter:
Vask gulbetene og legg dem på grovt salt. Bak på 160 grader i ca 1time til de er møre og fine. Skrelles og kuttes i ønsket størrelse.
Varmes før servering
Jordskokk purè:
200 gr jordskokk
Melk til det dekker i gryten
Kokes i melk til den er mør. Kjør på blender med litt av melken. Smak til med S/P, og evt litt smør.
Fritert jordskokk:
Kuttes i tynne skiver, friter på ca 160-170 grader til de er lett gyldene. Ha på litt salt.
Sopp:
Renses og stekes på høy temperatur, gjerne i smøret som er igjen etter vi brunet hjortefileten, ha i vårløk, smakes til med s/p.
Server med favabønner.
Kommentarer