Risør Hotel og Stangholmen Fyr

En kulinarisk reise til spisesteder på Agder.
Det blir Surf & Turf og Villsau på menyen i Risør.

Oppskrift Surf & Turf: 

Til 2 pers

2 stk. kalve-entrecote á 180gr

6 stk. sjøkreps (2 hele og 4 haler)

1 dl. skaldyrsbuljong

150 gr. smør

75 gr. kantareller

75 gr. østerssopp hatter

30 gr. hakket løk

2 cl. portvin

 

Garnityr etter eget valg, vi foreslår rotfrukt og ovnsbakte poteter.

 

Fremgangsmetode:

Stek kjøttet på begge sider i 25 gr smør i ca 2 min. på hver side (skal så stå og hvile noen minutter så saften trekker tilbake i kjøttet).

 

Saus:

25 gr smør smeltes, tilsett løk og sauter lett, soppen rives og sauteres med, tilsett portvinen og kok lett opp. Tilsett skaldyrsbuljongen og kok ned (reduser) til det halve, ta kjelen vekk fra platen og tilsett resten av smøret (100gr.), og til slutt de fire krepsehalene. Lun den hele sjøkrepsen og bruk den som pynt på toppen.

Lykke til og velbekomme!

Dato
13. mai 2015
Lengde
24:26

Kommentarer

(logout)