Mother India
Kylling Jalfrezi
4 pers
500 g kyllingfilét i biter
olje til steking
1 ss gurkemeie,
1 ts salt
100 g olje
1 ts spisskummen frø
2 ss ingefær- og hvitløkspuré
1 rødløk i tynne skiver
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 ts kummenpulver
1 ts grovmalt chilli
1 ss garam masala pulver
1 ts chillipulver
Fersk koriander, stilker og blader.
2 tomater i båter
1 boks med hakkede tomater
Saften av 1/2 lime
Stek kyllingen i litt olje, krydre med salt og gurkemeie.
Sett til side.
La spisskummen frø «poppe» i varm olje, tilsett ingefær- og hvitløkspuré (evt. hakket ingrefær og hvitløk). Pureen lages enkelt, ved å blende sammen fersk hvitløk og ingefær og litt olje.
Du bestemmer selv blandingsforholdet etter hva du liker (50/50 eller 25/75).
Sarita bruker 75% ingefær, 25% hvitløk.
Stek løk, tilsett litt salt for å raskere gjøre løken myk. Tilsett rød og grønn paprika i strimler. Ha i krydderet og en håndfull hakkede korianderstilker. Stek i ca 1 min. Ha i tomatbåter og boksen med hakkede tomater. Når dette har kokt i 2-3 min tilsetter du den ferdigstekte kyllingen, drysser over korianderbladene og smaker til med litt limesaft.
Roti (ugjæret brød)
4 pers
500 g sammalt hvete, fin
1 ts salt
4 dl lunkent vann
Ha mel og salt i en bolle, tilsett lunkent vann litt etter litt og kna til du får en fast og smidig deig.
La deigen hvile i 15 min.
Del deigen i små emner på str med en golfball, rull ett og ett emne i mel og kjevl dem tynne og runde, på str med en mellomstor tallerken.
Varm en stekepanne på middels-sterk varme og stek brødene i den tørre pannen. Snu brødet og trykk forsiktig på det med et kjøkkenhåndkle. Det vil blåse seg opp. Klem svakt på brødet til det er stekt langs kantene også.
Kommentarer