Mother India

Opplev autentiske indiske omgivelser og smaker hos søskenparet Raj og Sarita. 

Kylling Jalfrezi

4 pers

 

500 g kyllingfilét i biter

olje til steking

1 ss gurkemeie,

1 ts salt

 

100 g olje

1 ts spisskummen frø

2 ss ingefær- og hvitløkspuré

1 rødløk i tynne skiver

1 rød paprika

1 grønn paprika

1 ts kummenpulver

1 ts grovmalt chilli

1 ss garam masala pulver

1 ts chillipulver

Fersk koriander, stilker og blader.

2 tomater i båter

1 boks med hakkede tomater

Saften av 1/2 lime

 

Stek kyllingen i litt olje, krydre med salt og gurkemeie.

Sett til side.

 

La spisskummen frø «poppe» i varm olje, tilsett ingefær- og hvitløkspuré (evt. hakket ingrefær og hvitløk). Pureen lages enkelt, ved å blende sammen fersk hvitløk og ingefær og litt olje.

Du bestemmer selv blandingsforholdet etter hva du liker (50/50 eller 25/75).

Sarita bruker 75% ingefær, 25% hvitløk.

 

Stek løk, tilsett litt salt for å raskere gjøre løken myk. Tilsett rød og grønn paprika i strimler. Ha i krydderet og en håndfull hakkede korianderstilker. Stek i ca 1 min. Ha i tomatbåter og boksen med hakkede tomater. Når dette har kokt i 2-3 min tilsetter du den ferdigstekte kyllingen, drysser over korianderbladene og smaker til med litt limesaft.


Roti (ugjæret brød)

4 pers

 

500 g sammalt hvete, fin

1 ts salt

4 dl lunkent vann

 

Ha mel og salt i en bolle, tilsett lunkent vann litt etter litt og kna til du får en fast og smidig deig.

La deigen hvile i 15 min.

Del deigen i små emner på str med en golfball, rull ett og ett emne i mel og kjevl dem tynne og runde, på str med en mellomstor tallerken.

 

Varm en stekepanne på middels-sterk varme og stek brødene i den tørre pannen. Snu brødet og trykk forsiktig på det med et kjøkkenhåndkle. Det vil blåse seg opp. Klem svakt på brødet til det er stekt langs kantene også.

Dato
13. mai 2015
Lengde
13:11

Kommentarer

(logout)