Hjemme hos Wenche
Hjemme hos Wenche på Hisøya finner vi hjertevarme og spiselige vekster i hagen.
Soya-nøttesmør:
1 dl soyasaus
1 ss søt soya (Ketjap Manis)
2 sjalottløk
3 fedd hvitløk
100 - 150 g smør
Slik gjør du:
Brun smør - det skal ha en lys gyllenbrun farge, og får en nøttearoma når du lukter på det. Det er viktig at du ikke har for sterk varme på smøret, da det lett kan svi seg. Mens smøret brunes, finhakker du sjalottløk og hvitløk, ha dette og soya saus i en egen gryte og la trekke på svak varme i noen minutter. Når smøret er ferdig brunet, og litt avkjølt, kan du blande de to grytene sammen. Smak på det hele, og smak til med mer soya, eller annet du synes sausen trenger mer av! En deilig saus til de fleste fisketyper, og også grønnsaker av ulike slag.
Breiflabb:
Breiflabb filet, beregn ca 200 g pr person
50 g smør
1 kvist timian (fersk er best)
1 skive sitron
2 fedd hvitløk
Slik gjør du:
Ha nøytral olje i en panne, brun av fisken på sterk varme slik at den blir lett gyllen på hver side. Slå ned varmen, ha smør i pannen og tilsett urter, sitron og hvitløk. Her kan du bruke det du liker! Trikset er å tilsette dette mens fisken surrer og koser seg slik at smakene trekker inn i kjøttet. La fisken kose seg på lav varme til den er ferdigstekt. La gjerne fisken hvile litt før du skjærer opp fisken og danderer på tallerken med resten av tilbehøret og saus.
Tilbehør:
Her kan du bruke det du er glad i, vi velger grønnsaker som er i sesong og i denne oppskriften har vi brukt følgende:
10 reddiker, hver delt i båter på 6
½ nykål i strimler
Blomkål – fine små bunter er bra.
Grønnsakene kan du blansjere fort i kokende vann, kok det bare så lenge at grønnsakene forblir aldente; myke på utsiden sprø inni, før du har de over i isvann. Så kan det varmes opp igjen i en panne med litt smør. OBS: ikke for lenge for da blir grønnsakene for myke,.
Dander alt sammen med kjærlig hånd på en tallerken du er glad i. Server gode venner og gjester – spis og nyt!
Urtesmør:
Her bruker du mykt meierismør.
Ta deg en tur ut i hagen, finn deilige urter og planter du liker.
Her er det ingen begrensninger for hva som kan brukes så lenge planten er spiselig og du liker den.
Finhakk urtene, bland i smøret. Her kan du gjerne ha i finhakket hvitløk, sjalottløk, sitronsaft, ruccola, paprika eller andre ting du synes er godt. La gjerne smøret stå og godgjøre seg noen timer før du skal bruke det.
Lager du for mye kan smøret fryses, og vips har du deilig kryddersmør med friske urter også en kald vinterdag.
Kommentarer